Отпускат 80 млн. лв. за бизнеса за подобряване условията на труд

Дават до 70 000 лв. за детски кътове през лятото за работещите родители

Отпускат 80 млн. лв. за бизнеса за подобряване условията на труд

Отпускат 80 млн. лв. евро средсва по линия на ОП „Човешки ресурси“. Средствата ще се дават за подобряване на условията на труд в предприятията. Програмата няколко комбинации на дейности, сред които съвместяването на личния и семейния живот. Това стана ясно от министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова в предаването „Събуди се“ на Нова телевизия.

„Един от наболелите проблеми на много работещи родители са детските градини. Начинът, по който можем да съвместяваме личния и семейния си живот. Особено сега през летните месеци децата са в сборни групи, малките деца между 1 и 4 клас приключват рано занималня“, заяви Русинова. Тя посочи, че през летните месеци от следващата седмица ще се даде възможност общините, областните управители и централната администрация да кандидатстват с проекти по линия на „Красива България“, където финансирането е между 20 000 и 70 000 лв., за да се подготвят за летния сезон и да се организират детски кътове там, където хората работят целогодишно.

Тя посочи, че целта е да се подпомогнат повече работещи семейства.

Във връзка със Закона за социалните услуги Русинова коментира, че той ще регулира всички социални услуги. „Общият закон ще даде възможност за трайно решение, а не през програми и проекти. Ноември ще влезе в парламента“, допълни социалният министър.

Коментари: 0