Парламентът ще изслуша Борисов на извънредно заседание

Само преди дни Борисов обяви, че е подготвил „интересни и тежки“ решения, но не е ясно със сигурност дали ще бъдат представени днес от Народното събрание

Парламентът ще изслуша Борисов на извънредно заседание

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Парламентът се събира на извънредно заседание днес от 9 часа по искане на депутатите от БСП. На 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, от левицата внесоха искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание.

Парламентът се събира на извънредно заседание днес от 9 часа по искане на депутатите от БСП.

На 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция, от левицата внесоха искане за свикване на извънредно заседание на Народното събрание.

Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда по искане на една пета от народните представители председателят на парламента да насрочи заседание не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали депутатите са във ваканция, или не.

В дневния ред са включени две точки по настояване на БСП: актуализация на бюджета и изслушване на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ.

Само преди дни Борисов обяви, че е подготвил „интересни и тежки“ решения, така че ще успокои хората. Не е ясно със сигурност дали те ще бъдат представени днес от Народното събрание.

Заседанието ще се проведе в пленарната зала в сградата на Народното събрание на пл. „Народно събрание“ №2.

Коментари: 0