Първите два локомотива Vectron за ДМВ започват работа у нас до края на април

„Fighter 1” и „Fighter 2” бяха инспектирани от българския жп оператор ДМВ

Първите два локомотива Vectron за ДМВ започват работа у нас до края на април
10144 ~ 1 мин. четене
На 8 февруари 2018 г. българският железопътен оператор ДМВ инспектира първите си два локомотива Vectron в Siemens World Competence Center в Мюнхен. И двата локомотива са предназначени за експлоатация в България и Румъния и ще бъдат изпратени в средата на март от Германия за България. ДМВ планира да започне да експлоатира локомотивите до април тази година.

"Това е важно събитие за нашата компания и ние сме много щастливи, че Siemens успя да достави локомотивите по-рано от искания от ДМВ срок. Краткото време за доставка беше един от основните аргументи за нашия избор", заяви г-н Владислав Илиев, търговски директор на ДМВ. 

Той обясни, че вторият важен аргумент за закупуването на Vectron е "големият брой локомотиви Vectron, които се движат из Европа, и осигуряването на поддръжката на локомотивите в и извън България”.

Това предимство на Siemens беше ключов индикатор за Societe General Bulgaria. Нейният български клон Sogelease обслужи сделката, като предостави първоначално финансово решение за два локомотива Vectron в България. Ръководителят на проекта от страна на Siemens г-н Лукас Траутзамвийзер добави, че "целият екип на Siemens е много горд да бъде част от този успех и да помогне за растежа на ДМВ".

Локомотивите са наименовани така в знак на почит към стария локомотивен парк на България. Те ще бъдат обслужвани на територията на страната. През 2015 г. локомотив Vectron бе тестван на територията на страната за съвместимост с българската железопътна мрежа от страна на компанията Siemens. Част от тестовете бяха приложени по пътищата от подбалканската линия, която е една от най-сложните отсечки в цялата страна. 
Подкрепи Economic.bg