Пътната агенция пусна коли в едното платно на „Струма“ край Дупница

Все още не се знае колко време ще отнеме ремонтът на съоръжението на магистралата

Пътната агенция пусна коли в едното платно на „Струма“ край Дупница
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) обяви, че днес след 16 ч. се възстановява движението на леките коли, които пътуват към Кулата в участъка от магистрала „Струма“ край Дупница. По-рано днес председателят на УС на АПИ Георги Терзийски обяви, че след като се направят тестове ще се реши дали да бъде пуснато движението в едната лента.

„Извършените днес тестове на носимоспособността на съоръжението при 62-ри км потвърдиха първоначалните оценки на експерти, че е възможно пускане на трафика в платното за София, което е по-слабо засегнато от пожара в депото за отпадъци“, информираха от АПИ.

Днес и утре - 24 август, в участъка от „Струма“ ще преминават леките автомобили, пътуващи към Кулата, а идващите от Кулата към София ще са по обходния Е-79. В неделя и понеделник, когато трафикът от Гърция към столицата е по-интензивен, по автомагистралата ще преминават леките коли за София, а тези за Кулата ще бъдат по Е-79. 

През следващата седмица в делничните дни за преминаването на леките автомобили в платното за София на „Струма“ край Дупница ще бъде направена допълнителна временна организация на движението в зависимост от интензивността на трафика. 

На този етап движението на тежкотоварните превозни средства остава изцяло по Е-79. За повишаване на безопасността от 14 ч. днес до 20 ч. в събота - 24 август, превозните средства над 12 тона, пътуващи към Кулата, ще бъдат пренасочвани от „Струма“ към Е-79 при пътен възел „Долна Диканя“. При пътен възел „Бобошево“ тежкотоварните камиони отново ще продължават пътуването си по автомагистралата. 
Коментари: 0