Петролът продължава с поевтиняването си

Марк Карни ще остане начело на Английската централна банка

Петролът продължава с поевтиняването си

Председателят на Английската централна банка Марк Карни ще остане на поста си до юни 2019 година като по този начин се сложи край на появилите се спекулации, че гуверньорът на централната банка е напуснал.

Управителя на АЦБ каза на министъра на финансите Филип Хамънд, че иска да помогне на страната в уреждането на взаимоотношенията й с Европа след Брекзит.

Личните доходи в САЩ отбелязват повишение през септември, достигайки 0.5%, след като за предходния период стойността бе 0.0%. Данните се оказаха по-добри от очакваното, тъй като прогнозите на икономистите бяха за ръст от 0.4%. Основният дефлатор на потребителските разходи пък се увеличава с 0.2 на сто.

Доларовият индекс, измерващ представянето на зелените пари спрямо кошницата от шест основни валути се повиши с 0.1 на сто до 98.45 пункта.

При валутите по-сериозно движение имаше при двойката GBP/USD. Британският паунд нарасна с половин процент до 1.2235 след новината, че Карни остава начело на Английската банка. Като цяло двойката все още консолидира на нива над 1.2000.

На развиващите се пазари USD/ZAR спадна с 2.8% след отказа на главния прокурор да повдигне обвинение на финансовия министър. Основна подкрепа все още е годишното дъно на 13.26.

Спад в доходността по облигациите

Италианските 10- годишни облигации се повишиха до най-високото си ниво от юни насам, след като проучване показа, че по-голяма част от анкетираните биха гласували против конституционните реформи, водени от премиера на страната Матео Ренци.

В същото време доходността по 10- годишните американски дългови книжа достигна 1.826%.

Благородните метали с ръст в очакване на Фед

Златото започна седмицата с повишение преди заседанието на Фед, което ще се проведе в сряда. Металът нарасна до 1277 долара за тройунция. И златото, и среброто продължават да се движат в близост до 200- дневната пълзяща средна.

Цинкът поскъпна, докосвайки най-високото ниво за последните пет години, подкрепен от добрите данни за промишленото производство в Китай.

Петролът продължава с поевтиняването си, след като запасите за миналата седмица са се увеличили с 1.5 млн. барела. Цената проби 50- дневната плъзгаща се средна и изглежда, че ще тества подкрепата около 100- дневната линия.

Капиталовите пазари започнаха седмицата с понижение

Американските индекси приключиха октомври с понижение, повлияни от понижението в цената на петрола както и от несигурността около предстоящите президентски избори в САЩ.

Акциите на енергийните компании бяха сред най-слабо представилите се. Книжата на Transocean се понижиха с 5.88%, на Hess с 4.63%, а тези на Chesapeake Energy загубиха 4.84%. Енергийният сектор като като цяло завърши деня с понижение от над 4%.

Акциите на Nike загубиха 3.6% от стойността си, следвайки книжата на Bank of America.

Коментари: 0