Visa Direct вече е в Европа

Платформата за разплащания в реално време улеснява както бизнес разплащанията, така и директните разплащания от човек на човек

Visa Direct вече е в Европа
1248 ~ 3 мин. четене

Visa внедрява платформата за разплащания в реално време Visa Direct в Европа и дава възможност на фирми от цял свят да се възползват  от новия подход, чрез който компанията променя  вътрешните и трансграничните разплащания за бизнеса и потребителите. Visa работи с доставчици на платежни услуги, финансови институции, които са нейни клиенти, и партньори, за да ги стимулира да предлагат услуги с използването на Visa Direct.

Visa Direct прави възможни разплащанията от човек на човек (P2P), бизнес-потребител (B2C), бизнес-бизнес (B2B). С Visa Direct средствата могат да се прехвърлят бързо, удобно и сигурно във Visa сметката на получателя, осигурявайки незабавен достъп до парите и възможност за пазаруване в над 44 милиона търговски обекта в цял свят.

Visa си партнира с Worldpay, световен лидер в технологиите за обработка на разплащания и решения за търговци, за да ускори достъпа на търговците до Visa Direct в Европа, а впоследствие и на останалите пазари в цял свят. Веднага след като банките  направят необходимите промени в своите системи, Visa Direct ще позволи на търговците, които използват Worldpay, да извършват разплащания към потребителите в реално време, а така ще се подобри и удовлетвореността на клиентите.

"В продължение на десетилетия Visa е начело на промените в разплащанията в магазините и онлайн. Сега имаме възможност да трансформираме разплащанията между бизнеса и потребителите и да ги направим бързи, удобни и сигурни, заяви Майк Лембъргър, старши вицепрезидент „Продуктови решения“ на Visa за Европа. Visa Direct е доказана платформа, която позволява на технологичните компании, бизнеса и финансовите институции да посрещнат търсенето от разплащания в реално време, улеснени от всеобхватността, икономичността и скоростта на глобалната мрежа на Visa".

Дейвид Глейзър, главен продуктов директор на Global eCom в Worldpay заяви: "През последните години разплащанията се променят драстично, тъй като банките и потребителите очакват да извършват разплащания според условията, които те поставят - независимо дали става дума за разплащания в реално време или използване на  друг метод. Горди сме, че работим с Visa и с тази платформа, вярваме, че Visa Direct е важна стъпка в адресирането на това търсене, предоставяйки както на потребителите, така и на търговците удобствата, от които се нуждаят.“

Очаква се Visa Direct да промени начина на разплащанията в Европа, като направи възможни редица варианти в реално време, които в същото време ще са сигурни и ще се ползват от обхвата на глобалната платежна система на Visa, като:

·         Бизнес-потребител (B2C): дава възможност на фирмите да правят почти всякакъв вид плащания директно към сметка в карта Visa – като например печалби от игри, изплащания на застраховки и всекидневни търговски трансакции

·         Бизнес-бизнес (В2В): позволява на бизнеса да извършва разплащания към Visa сметка в реално време – напр. на хора на свободна практика, доставчици и друг малък бизнес

·         От човек на човек (person-to-person): улеснява потребителите да се разплащат бързо, удобно и сигурно, често чрез свързани устройства – например, когато си поделят сметки или купуват подаръци..

В САЩ Visa Direct вече дава възможност за плащания към партньори като PayPal, Braintree, Square Cash и Stripe.

Visa Direct е една от многобройните възможности от мрежи, базирани на приложно-програмен интерфейс (API), които са достъпни на Visa Developer – отворена платформа, предназначена да стимулира иновациите в разплащанията и търговията. Тя е разработена с цел да подпомага финансовите институции, търговците и технологичните партньори да отговорят на изискванията на потребителите и търговците, които все повече разчитат на свързани устройства, за да пазаруват, плащат и и да получават плащания. 

Подкрепи Economic.bg