Пловдивска фирма получи лиценз за промишлена обработка на тютюн

Служебното правителство даде безсрочно разрешение на „Рекон Табако“ да извършва тази дейност

Пловдивска фирма получи лиценз за промишлена обработка на тютюн

Снимка: Pixabay

788 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Пловдивската компания „Рекон Табако“ ЕООД получи днес от Министерския съвет безсрочно разрешение за промишлена обработка на тютюн. То е издадено на основание подаденото от дружеството заявление съгласно чл. 21 от Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия.

Фирмата преди това е получила одобрение от Експертния съвет за издаване и за отнемане на разрешения за промишлена обработка на тютюн, посочват от правителствената пресслужба.

Справка в Търговския регистър показва, че фирма „Рекон Табако“ е регистрирана през 2016 г., като едноличен собственик на капитала е Атанас Пеев. До 2011 г. той беше член на Съвета на директорите на компанията за изкупуване, промишлена обработка и продажба на тютюн в страната и чужбина „Първомай-БТ“ АД.

Проверката показва, че фирмата „Рекон Табако“ е с капитал от 50 лева. В последния ѝ финансов отчет, който е за 2019 г. е посочен, че разполага с активи за 165 хил. лв. – точно колкото са били и през 2018 г. За двете години компанията няма нито приходи, нито разходи.

Подкрепи Economic.bg