Почивките в Гърция за Гергьовден започват от 250 лв.

В този период цените за пътувания са най-атрактивни

Почивките в Гърция за Гергьовден започват от 250 лв.

Снимка: Economic.bg

764 ~ 1 мин. четене

Цените на почивките в Гърция за Гергьовден в три звезден хотел с включени 5 нощувки започват от 250 лв., показват данни на туристическата агенция "Посока". В пакетната цена не влиза транспортът. 

Най-предпочитани дестинации през този период са Гърция и Италия, или по-точно Халкидики, о-в Крит, Санторини, о-в Тасос, Римини, Соренто, о-в Сардиния и о-в Сицилия. 

Нараства интересът на туристите към дестинации като Коста Бланка, Коста Брава, Коста дел Сол и Палма де Майорка в Испания, както и  към все по-предпочитаните курорти в Португалия - Алгарве, Ещорил и други.

Не на последно място е и Хърватия с курорти като Ровин, Умаг, Пореч, о-в Крък и Опатия. Офертите за пътувания до там започват от 350 лв.

"Ако трябва да се сравняват пътуванията по Великден и Гергьовден, те определено са повече по Великден. С идването на лятото обаче все повече хора започват да се ориентират към българското Черноморие и курортите в Гърция и резервиват сега. Именно в този период са най-атрактивни и предложенията за летни почивки, защото се включват отстъпки при ранно резервиране“, категоричен е Пламен Иванов, мениджър "Изходящ туризъм" в "Посока".

От агенцията посочват още, че с около 20 на сто са повече хората, решили да пътуват в дните около Гергьовден спрямо миналата година. 

Подкрепи Economic.bg