Подлезът на Окръжна болница в окаяно състояние три месеца след ремонта

Таваните са протекли, а асансьорите се пълнят с вода

Подлезът на Окръжна болница в окаяно състояние три месеца след ремонта

Снимка: bTV

1376 ~ 1 мин. четене
Само три месеца след като бе ремонтиран подлезът на Окръжна болница в София прокапа, а инсталираните три нови асансьора не работят, алармират от bTV. Наематели на магазините се оплакват, че тече вода по тавана им, а асансьорите се пълнят с вода. Това е довело до напукване на стените и падане на мазилката.

Подлезът е единственото място, през което може да се премине под Цариградско шосе. Той обаче е изключително неудобен за хора с увреждания и трудноподвижни хора.

Междувременно от Столична община обясняват, че течът е причинен от инсталационен колектор на "Топлофикация". Относно прокапалия асансьор от дирекция "Транспортна инфраструктура" казват, че вандали са счупили покритието на кабината и в момента се работи по проблема.

Според Иво Иванов от Инвеститорски контрол проблемът идва заради голяма авария на "Топлофикация" миналата година в ж.к. "Младост" и водата от авариралия колектор се е изтеглила в тази зона, тъй като е най-ниската част. В тази зона няма аварийно отводняване. Такова има на 4-и километър, пояснява той.

От Столична община казват, че до края на седмицата асансьорите ще бъдат изрядни, за да може комисия от Държавен технически метрологичен надзор да ги приеме и след това предстои държавна приемателна комисия. В момента се работи по изготвяне на проектно решение, за да може да се прекрати течът на водата. 
Подкрепи Economic.bg