Покупка със селфи ще бъде новата система в Amazon

Компанията е стартирала процедура аз патентоване на технологията

Покупка със селфи ще бъде новата система в Amazon
236 ~ 1 мин. четене

Извършване на плащания със селфи е новата система на Amazon, по която вече от компанията са кандидатствали за патент. Целта на снимката е да докаже, че със сигурност лицето, което извършва покупката, отговаря на 100% с лицето, на което принадлежат данните от картата за плащане.

Селфито няма просто да бъде сравнявано със снимките, които потребителите си качват в акаунтите си, но и  за да бъдат избегнати злоупотреби и опити за измама с новата технология, системата ще изисква от пазаруващите, например да мигат с лявото си око или да наклонят главата си по определен начин. Очаквано е новата система да функционира много по-качествено след няколко години, когато камерите и сензорите на смартфоните ще бъдат още по-добри, съобщава digital.bg.

Amazon описват в кандидатурата си за патент, че вместо потребителите да бъдат карани да извършват действие, просто могат да бъдат наблюдавани безмълвно докато пазаруват. Въпреки че технологията е предназначена за смартфоните, с времето тя може да бъде пригодена и за други устройства като лаптопи, настолни компютри, смарт телевизори или дори конзоли. От компанията все още не обявяват от кога смятат да въведат новата система за плащане. 

Подкрепи Economic.bg