Полети на Bulgaria Air закъсняват между 2 и 17 часа

Проблем с един от самолетите на компанията е довело до хаос с полетите

Полети на Bulgaria Air закъсняват между 2 и 17 часа
Полети на националния авиопревозвач Bulgaria Air закъсняват между 2 и 17 часа, пише bTV. Пътници, които чакат с часове на Летище София, за да излетят за Франкфурт и Париж, са се оплакали, че чакат на летището, без да им се дава информация какво става.

Авиокомпанията е обявила на сайта си, че има промяна в часовете на четири полета, които свързват София с Париж и Франкфурт.

Молим пътниците да се обръщат за повече информация и осигуряване на храна и напитки към обслужващите агенти на летищата. Ако имате нужда от допълнителна информация или съдействие относно премаршутиране, моля обърнете се към обслужващите агенти на летище София или се свържете с Центъра за обслужване на клиенти, гласи съобщението на сайта на компанията.

От пресцентъра на превозвача са уточнили, че причината за забавянето е технически проблем на един от техните самолети, който се е наложило да престои в Милано за отстраняване на повредата вчера. Това е довело до препланиране на полетите на превозвача.

Най-фрапиращо е забавянето при полет FB437A, който е трябвало да излети вчера в 18:00 ч, но последната информация от сайта на превозвача е, че машината ще потегли най-рано в 11 ч. днес.

Отново в 11:00 ч. трябва да излети полет FB431 за Париж – с 4 часа закъснение. Единият от двата нощни полета за Варна (FB991A) е бил анулиран. С двучасово закъснение в 9:33 ч. тази сутрин излетя самолетът за Амстердам. Заради забавянето на отиване, ще закъснее и полетът от Франкфурт за София, който се очаква да излети в 13:40 ч.

От авиопревозвача уверяват, че ще изплащат обезщетения. За целта обаче пътниците трябва да подадат жалба до компанията. При закъснение с повече от три часа обезщетението е между 250 и 600 евро в зависимост от разстоянието на полета.
Коментари: 0