8 полезни приложения за пътуване, които са безплатни

Пътешествията по света никога не са били по-лесни

8 полезни приложения за пътуване, които са безплатни
6074 ~ 2 мин. четене

Пътешествията по света никога не са били по-лесни, стига да знаете как да се възползвате от всички "помагачи". За да ни помогнат в планирането на пътувания и да ги направят по-малко стресиращи, от Tech Radar са съставили списък с най-добрите приложения за пътуване, които се предлагат в момента. Ето кои са те:

Airbnb

Airbnb преобърна представата ни за настаняване по време на пътуване. AirBnb е онлайн платформа за отдаване и наемане на частни жилища за настаняване – стаи, апартаменти, вили и други. Всеки един потребител може да си регистрира имота или да отседне в друг имот по време на пътуванията си.

App in the Air

App in the Air ви дава актуализации за полети в реално време, промени на гейтовете, летищни навигационни карти и съвети. Нещо повече, можете да получавате актуализации офлайн, за да не плащате такси за роуминг, ако използвате приложението в чужбина.

Booking.com

Booking.com е един от най-известните в света уеб сайтове за резервации на хотели. Услугата вече има и приложение за смартфони, което ви позволява да търсите най-добрите оферти на над 1 милион хотели и по целия свят. Нещо повече, след като сте завършили резервацията си, ще получите незабавно потвърждение, както и офлайн карти на района.

Citymapper

Citymapper е от съществено значение ако искате да можете да се придвижвате спокойно в чужбина. Поддържайки много големи градове по цял свят, Citymapper е приложение за карти, което може да използвате за планиране на маршрути и за използване на всеки вид транспорт, който градът предлага.  Можете да запазвате карти в офлайн режим.

Duolingo

Duolingo е приложение за изучаване на нови езици. То прави ученето на нов език лесна и забавна задача. Ако искате да можете да разговаряте с местните жители, няма друг бърз начин на обучение, които да ви донесе резултати. Простият интерфейс и усещането за игра  прави  ученето на нов език приятно занимание.

Expedia

Приложението Expedia е едно от най-популярните приложения за резервации в цял свят. Можете да резервирате полети, хотели, да наемете кола, дори да резервирате билети за туристически атракции и паркове.

Google Trips

Планирането на едно пътуване не е лесна задача. За щастие има приложения като Google Trips, чиято цел е да ни улеснят значително. Приложението обединява данни от Google Maps, където освен карти има и множество отзиви и ревюта на хотели, магазини, ресторанти, забележителности. Нещо повече, Google наскоро обяви, че въвежда функция, която ви позволява да споделяте маршрута си.

PackPoint

PackPoint ви помага да опаковате багажа си. Кажете на приложението къде смятате да отидете и какво ще правите там и то ще ви предложи списък с нещата, които трябва да имате в багажа си. Можете да добавяте или премахвате неща от списъка, както и да отмятате тези, които вече сте опаковали.

Коментари: 0