Съвети как да изберете правилния ски курорт

Експерти от The Telegraph включват и България в списъка на бюджетните ски дестинации

Съвети как да изберете правилния ски курорт

Снимка: Pixabay

Британското издание The Telegraph публикува няколко съвета как да изберете правилния ски курорт, въз основа на собствените си предпочитания и нивото ви.

Да започнем с Франция. Голям брой скиори и сноубордисти предпочитат френските Алпи. В края на краищата, туристите от всяка страна в света разполагат с отличен набор от голямо разнообразие от курорти и склонове. Скиорите винаги могат да избират къде да отседнат - в апартаменти, хижи или хотели. Сред популярните дестинации – Вал Торенс с масивни и разнообразни ски зони и курортите Лез Кароз, в непосредствена близост до традиционните френски села. Освен това, във Франция се оказва, че можете да намерите достойни предложения за доста бюджетни цени. Британците, например, препоръчват най-голямата ски зона в света на Ле Троа Вале.

Ако предпочитате топло посрещане и престой в живописен курорт, изберете Австрия. Много местни курорти са израснали около традиционните земеделски села и са напълно искрено гостоприемни и уютни. Що се отнася до ски, Австрия може да служи като модел по отношение на най-модерните средства за планинска инфраструктура и технологии за сняг. Специално внимание, според британците заслужава Арлберг ски област в Тирол, която включва популярния курорт Санкт Антон, Лех, Заалбах-Хинтерглем, Леоганг и др.

Ако имате впечатляващ бюджет, можете да се насладите на ски-спорт от световна класа и петзвездни услуги в курортите на Швейцария, която винаги ще бъдат популярна сред ски-елита на света. Тук се открива красивата алпийска природа, като на върха на Матерхорн в Цермат и са най-вълнуващите пистите за фрирайд, най-добрите ресторанти и ски писти на най-високо качество. Малко едно, но много важно: в Швейцария всичко е много скъпо. Дори в най-бюджетния швейцарски курорт със сигурност ще плащате повече от подобен курорт във всяка друга страна в еврозоната.

Ако се интересувате от ниски цени, добра храна и чудесна атмосфера, посетете ски курортите в Италия. Според публикацията в тази страна акцентът е върху почивката, а не върху спорта. Ето защо семействата с малки деца са добре дошли дори в най-луксозните хотели и ресторанти. В Италия има гигантски ски райони, като основният е планинската верига Доломитите.

Като алтернатива на бюджета на традиционните ски дестинации, експертите от Telegraph препоръчват курортите в страните от Източна Европа - Словения, България, Македония и Румъния. Такива курорти като българското Банско и словенската Кранска Гора редовно стигат до лидерите на проучванията на най-добрите места за ски и са много добър избор за млади семейства или начинаещи, пише изданието. 

Коментари: 0