Популярността на Мартин Шулц е най-ниската някога

Най-одобряван е бившият председател на ГСДП Зигмар Габриел

Популярността на Мартин Шулц е най-ниската някога

Снимка: БТА

Популярността на германския социалдемократ Мартин Шулц е паднала с девет процентни пункта от миналия месец насам. Така одобрението към него е с 30% под това, което получаваше бившия лидер на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Зигмар Габриел.

Според ново социологическо проучване, цитирано от Euractiv, популярността на бившия председател на Европейския парламент е достигнала най-ниската си точка, докато Габриел в момента е най-популярният германски политик с 62%.

Германският канцлер Ангела Меркел на 3 януари се срещна с лидерите на партиите Християнсоциален съюз (ХСС) и ГСДП да подготви предварителни коалиционни разговори, които да започнат в неделя. Откакто опитът за съставяне на правителство чрез коалиция със Зелените и Свободна демократическа партия се провали през ноември, тези две партии останаха единствената възможност на Меркел за съставяне на стабилно правителство в Берлин.

След Габриел най-одобряваните политици в германия са Джем Йоздемир, съпредседател на Зелената партия (53%) и Меркел (52%). Същият процент – 52% - от германските граждани смята, че би било добре лидерът на Християндемократически съюз (ХДС) да остане канцлер на страната.

Коментари: 0