Порожанов: Икономическите интереси към Фонд „Земеделие“ са много

Подалият оставка шеф на Фонд \"Земеделие\" не изключва да има политически или икономически сценарий срещу него

Порожанов: Икономическите интереси към Фонд „Земеделие“ са много
3830 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков
Винаги е имало голям интерес към Държавен фонд „Земеделие“. Той се поражда от засегнатите много икономически интереси. Това каза Румен Порожанов, подалият оставка като изпълнителен директор на Фонда. До оттеглянето му в сряда се стигна по искане на служебния земеделски министър проф. д-р Христо Бозуков, който обяви, че „причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“.

„Не искам да коментирам дали има сценарий срещу мен. Но изглежда логично, след като има структурирани медийни атаки срещу мен. Нещата се навързват, човек може да има съмнения“, каза Порожанов. Той отказа да коментира повече тази тема, тъй като не разполага с доказателства, че икономически или политически интереси действат целенасочено срещу него.

„Поискаха ми оставката и аз я подадох още при излизането си от срещата с министъра. Аз обаче не смятам, че към фонда има ниско обществено доверие“, добави бившият ръководител на разплащателната агенция. Според него Фондът е работил добре с бенефициентите и се е опитвал да балансира между подпомагането на отделните сфери на земеделието, както и да превежда навреме парите за земеделските производители.
Порожанов е категоричен, че земеделският министър не е конкретизирал нищо.

Във връзка с проверката на ДАНС във Фонда, която започна миналата година, Порожанов смята, че „не би трябвало да е установила системни и големи пропуски“.
Подкрепи Economic.bg