Повечето американци не одобряват подхода на Тръмп към Русия

Американският лидер все още се ползва с широка подкрепа сред избирателите републиканци

Повечето американци не одобряват подхода на Тръмп към Русия
512 ~ 1 мин. четене

Над половината американци не одобряват действията на президента Доналд Тръмп в отношенията с Русия, показва допитване на Reuters, извършено след предизвикалите полемика среща и обща пресконференция на Тръмп и руския президент Владимир Путин.

При все това, представянето му на срещата в Хелзинки, на която Тръмп отказа да осъди руския лидер за намеса в американските избори през 2016 г. и изрази съмнение в заключенията на американските разузнавателни служби, изглежда не се е отразило на цялостното одобрение за него.

42% от запитаните казват, че одобряват работата му на поста, при средна дневна стойност между 40% до 44% досега през юли.

Според допитването 55% от анкетиранте не одобряват, а 37% одобряват действията му в отношенията с Русия.

При републиканците делът на хората, които одобряват подхода на президента към Русия, е 71%, а при демократите - 14 на сто.

Тръмп все още се ползва с широка подкрепа сред избирателите републиканци, въпреки критиките от страна на партийните лидери за изказванията и действията му на пресконференцията с Путин.

Тръмп изненада и собствените си поддръжници, когато похвали руския лидер за "силното и мощно" отричане на такава намеса.

Мнозинството регистрирани избиратели (59%) са съгласни с изводите на американските разузнавателни служби, че Русия се е опитала да повлияе на американските избори, но само 32% от републиканците смятат това за вярно, при 84% сред демократите.

Подкрепи Economic.bg