Правителството ще върне на „Язаки“ 1.9 млн. лв. платени осигуровки

Средствата се възстановяват по линия на сертифициран инвестиционен проект и задължение за запазване на заетост

Правителството ще върне на „Язаки“ 1.9 млн. лв. платени осигуровки

Снимка: Язаки

704 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Министерският съвет одобри проект на договор между държавата и „Язаки България“ ЕООД. Споразумението е за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ - частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигурителни и здравни вноски за работниците, заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите.

Възстановяват се разходи на работодателя за период до 12 месеца от разкриването на съответното работно място. Финансова помощ е в размер до 1.91 млн. лв.

Инвестиционният проект, за който е издаден сертификат за приоритетен инвестиционен проект, е за изграждане на завод за производство на електрически инсталации за вграждане в автомобили Мерцедес клас-А и клас-Б на Daimler.

Проектът се реализира в землището на с. Крепост, община Димитровград, област Хасково. Инвестицията е на стойност над 35 млн. лв. и предвижда разкриването на 1007 нови работни места. С договора инвеститорът поема ангажимент да поддържа заетостта по тези проекти за срок от най-малко пет години.Подкрепи Economic.bg