Правителството сменя шефа на НАП и трима областни управители

Кабинетът ще обяви номинацията за нов български еврокомисар

Правителството сменя шефа на НАП и трима областни управители

Снимка: Economic.bg

Днес ще се проведе първото заседание на министрите на кабинета "Борисов - 3", на което ще бъдат сменени трима областни управители и ще се гласува решение за освобождаване на изпълнителния директор на Национална агенция за приходите Бойко Атанасов по предложение на финансовия министър Владислав Горанов. Ще бъдат сменени и областните управители на Хасково, Смолян и Варна, съобщава Нова тв. 

По време на заседанието на кабинетът ще бъде обявена и номинацията за еврокомисар. Най-спрягането име за поста е на Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ и ЕНП и ръководител на групата на партията в Европейския парламент. По неофициална информация очакваният нов ресор ще е "Дигитализация". Вече пети месец страната ни е без еврокомисар след напускането на Кристалина Георгиева. 

Още важни решения, свързани с европредседателството, ще бъдат обсъдени на първото заседание на правителството. Министрите ще разгледат прогнозното разпределение на разходите и ще обсъдят подготовката на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Шест месеца преди старта, все още не са сключени основните обществени поръчки и не са започнали най-важните ремонтни дейности. До момента са обявени само 2 от общо 12 обществени поръчки. Недостигът на персонал също е сред проблемите, които предстои да се решат. Търсят се 122 щатни бройки за експертни позиции. Сградата , в която ще се провежда българското председателство - НДК още не е готова, припомня bTV. 
Коментари: 0