Премиерът: Ако излязат пак на Орлов мост, няма да има пенсии и европари

Ще се оправя с лидера на ЕНП Жозеф Дол, отсече Бойко Борисов пред Сашо Диков

Премиерът: Ако излязат пак на Орлов мост, няма да има пенсии и европари

Снимка: БГНЕС

584 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

"Ако излязат пак на Орлов мост, да им кажат, че това е самоубийство. Че няма да има пенсии, еврофондове..." Tакъв заплашителен коментар направи новоназначеният премиер Бойко Борисов на въпроса на журналиста на Нова ТВ Сашо Диков какво ли ще се случи, ако и при новото управление има протести на Орлов мост, които го накараха да си хвърли оставка през февруари 2013 г.

Въпросът към министър-председателя бе зададен малко след подписването на коалиционното споразумение за сътрудничество с АБВ в четвъртък. Репортажът обаче бе излъчен едва днес в авторското предаване "Дикoff".

Стажанта посреща новите министри и изпраща старите. Преди това проследи и всички етапи на преговорите. Как се роди вторият кабинет „Борисов“? Ексклузивни интервюта с главните действащи лица, въпроси, които никой не задава, и отговори, които няма как да се чуят другаде. Всичко това придружено със специалния коментар на журналистите Люба Ризова и Миролюба Бенатова“, гласят акцентитe в днешното авторско предаване „Диkoff”

Лидерът на ГЕРБ бе принуден да коментира също така подкрепата от страна на Патриотичния фронт (ПФ) на Валери Симеонов и обструкциите от президента на Европейската народна партия (ЕНП), лидерът на ГЕРБ. "Другата седмица ще се оправям с Жозеф Дол", отсече Борисов за партийния си „шеф“ в Брюксел.

Бойко Борисов добави също така, че за него не била важна политическата му кариера. По думите му, ако изобщо е имало „и един процент шанс да се подобри положението в държавата“, той бил готов да се захване с премиерството.Подкрепи Economic.bg