През 2016 г. ще почиваме почти цял месец

Великденските празници догодина започват от 29 април и продължават до 2 май

През 2016 г. ще почиваме почти цял месец

Новата 2016 година започва с 4 последователни почивни дни, тъй като 31 декември е четвъртък, а 1 януари е петък. На 12 декември отработвахме последния ден от годината, пише kmeta.bg.

2016 година е високосна година и 29 февруари се пада работен ден, сочи календарът за 2016-та.

На 3 март честваме Ден на Освобождението на България от османско иго. Празникът е в четвъртък и се очаква заедно с петък да почиваме 4 последователни дни, сливайки се със събота и неделя.

Великденските празници през 2016 г. започват от 29 април и продължават до 2 май.

6 май – Гергьовден (Ден на храбростта и Българската армия) е в петък, т.е. ще имаме 3 последователни почивни дни.

През септември празниците с допълнителни почивни дни са два: 6 септември –Ден на Съединението на България и 22 септември – Ден на Независимостта на България. Първият празник е във вторник и се очаква понеделник, също да е почивен ден, а вторият е в четвъртък т.е. петък отново се очаква да е почивен или още 4 почивни дни.

Денят на народните будители – 1 ноември е неучебен ден, но е работен ден. Този ден е неработен, неприсъствен и официален празник за работещите в системата на „Средното образование“ – включва училища, детски градини и помощни звена. Някои частни детски градини избират да работят на този ден.

През 2016 г. Бъдни вечер е в събота – 24 декември, Коледа е в неделя – 25 декември, а Рождество Христово в понеделник – 26 декември.

Дните, които ще се отработват и някои от почивните дни, все още не са официално обявени.

Коментари: 0