През 2017 г. „Софарма” постига най-добрите си резултати след кризата

Това е доказателство, че наградата „Мистър и Мисис Икономика” действа като стимул за човека, който я получи

Д.и.н. Огнян Донев, „Мистър Икономика” 2016:

През 2017 г. „Софарма” постига най-добрите си резултати след кризата
Татяна Явашева Автор: Татяна Явашева

Д.и.н. Огнян Донев е изпълнителен директор и председател на Съвета на директорита на "Софарма" АД. Завършил е "Международни икономически отношения" в София. През 1986 г. защитава докторска степен по икономика в Берлин. Участва в Съвета на директорите на "Унифарм" АД, "Софарма Трейдинг" АД и други. Член е на Консултативния съвет на КРИБ, вицепрезидент на Германо-българската търговско-индустриална камара и председател на Българския национален комитет на Международната търговска камара. 

Г-н Донев, вие сте носител на много отличия, радвате се на високо признание като професионалист и бизнес лидер. С какво наградата "Мистър Икономика" 2017 е важна за Вас?

Наградата за мен е потвърждение, че работя в правилната посока.

Стимул ли е тази награда за още по-високи резултати, или тя е просто признание за направени вече постижения?

Разбира се, че е и стимул, защото дава един тласък и увереност, че човек предприема правилни действия и се движи в посока, която и останалите намират за правилна.

Каква година последва за вашия бизнес след високото отличие?

Най-добрата след кризата! Ето още едно доказателство, че наградата действа и като стимул за човека, който я получава. През 2017 г.  групата „Софарма” постигна отлични финансови резултати, продължи своята експанзия в региона и направи крачка към консолидацията в групата и навлизането в нови сектори.

Защо си струва конкурсът "Мистър и Мисис Икономика" да продължава?

Това е един ориентир, особено за младите мениджъри. Много от тях имат възможност да живеят и работят където пожелаят, но те са избрали да останат тук и да градят бъдеще и за следващите поколения. Това е достойно за уважение, добрите примери заслужават внимание.

Вашите очаквания или пожелания към тазгодишното издание?

Пожелавам празнично настроение, много усмивки и една наистина запомняща се церемония. От всички нас зависи да поддържаме дух на развитие и благоденствие, да работим за осигуряването на работни места, за добри условия на труд, за щастливи семейства и, разбира се, съм обременен от индустрията, в която работя – най-важното - за здравето на хората… 

Коментари: 0