Президентските избори ще са на 6-и ноември

В същия ден ще се проведе и референдумът на Слави Трифонов

Президентските избори ще са на 6-и ноември

Президентските избори ще се проведат на 6-и ноември – около тази дата са се обединили 6 политически партии. В същия ден ще се проведе и референдумът на Слави Трифонов. Това обяви пред БНТ зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева.

„6-и ноември е датата, за която са се подписали повечето от парламентарните групи. БСП искат на 23-и, а ДПС на 30-и (октомври), но предвид това, че останалите 6 политически сили сме се подписали на датата 6-и ноември – това ще бъде датата“, заяви Караянчева.

По думите й ГЕРБ вече има своя кандидатура за президент и в партията са наясно кога ще я съобщят. „Ние имаме своя кандидат, очакваме нашите политически опоненти и партньори да направят своята номинация. Ние ще направим нашата номинация през септември“, посочи депутатът.

Според Караянчева кандидатурата на ГЕРБ е на обединител и отговаря на критериите на премиера Бойко Борисов.

От партията на Борисов не чакат останалите партии, за да обявят своята кандидатура. Народният представител предположи, че по-скоро БСП се съревновават с тях и очакват ГЕРБ първи да покажат своя кандидат, за да обявят своя. Другата идея, е че БСП може би нямат идея кой да бъде техен кандидат за президент, усъмни се Караянчева.

Според нея няма да се стигне до балотаж, защото кандидатът на ГЕРБ ще спечели още на първи тур.

Датата на изборите ще стане окончателно ясна утре, когато ще бъде гласувана в Народното събрание.        

Коментари: 0