Приключи най-голямата технологична сделка в историята

Две компании се сливат във фирма Dell Technologies

Приключи най-голямата технологична сделка в историята

Американският производител на компютри Dell и разработчикът на системи за съхранение на данни EMC обявиха приключването на сделката по сливането на двете компании в най-голямата частно управлявана технологична фирма Dell Technologies.

Dell Inc. днес заяви, че приключва сделката за $ 60 милиарда, придобивайки EMC Corp., най-голямото технологично сливане в историята. В края на август, Dell и EMC са получили окончателно одобрение на сделката от страна на Министерството на търговията на Китай. Сделката започна през октомври миналата година.

Тази комбинация създава лидер на пазара, оценен на 74 милиарда  щатски долара, с разширяващо се технологично портфолио, което разрешава сложни проблеми за клиентите в най-бързо развиващите се сфери на индустрията – хибриден облак, софтуерно-дефиниран център за данни, конвергирана инфраструктура, платформа като услуга (PaaS), анализ на данните, мобилност и киберсигурност.

Dell Technologies обслужва 98% от компаниите в списъка Fortune 500 и включва няколко водещи на пазара бизнеса. Двата най-големи и известни са бизнесът за клиентски решения на Dell и бизнесът за инфраструктурни решения на Dell EMC, като и двата се поддържат от Dell EMC Services. В допълнение към това, Dell Technologies включва Boomi, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream и VMware.

Според анализатори, придобиването на EMC ще направи Dell основен играч в областта на съхранението на информация. В края на краищата, EMC в момента е лидер на този пазар с оборот от 25 милиарда долара.

От своя страна, Dell, чийто оборот е 60 млрд. долара,  е един от водещите световни доставчици на сървъри, мрежово оборудване и информационна сигурност. Компанията се стреми да се развива бизнес в областта на съхранение.

Тъй като пазарът на компютри се измества към по-новите технологии и облачните услуги, директорът на Dell Technologies Майкъл Дел коментира, че очаква консолидация на пазара за конвенционалните сървъри и хардуер за съхранение. "Ние знаем как да спечелим заедно", каза той, добавяйки, "ние сме го доказвали и ще го докажем отново."

Дел каза още: „Ние сме в зората на следващата индустриална революция. Нашият свят става по-интелигентен и по-свързан всяка минута и в крайна сметка ще стане изключително обвързан с необятния Internet of Things, проправяйки път за нашите клиенти да правят забележителни неща. Затова създадохме Dell Technologies. Ние имаме продуктите, услугите, таланта и глобалния мащаб, за да бъдем катализатор за промяна и да насочваме клиентите, големи и малки, по техния дигитален път.“

Коментари: 0