Продадоха за 15 млн. лв. българска компания за олио

Купувач е един от големите играчи в земеделския сектор

Продадоха за 15 млн. лв. българска компания за олио

Варненската „Агрия груп холдинг“ придоби за 14,8 млн. лв. производителя на слънчогледово олио „Кехлибар“-Лясковец.

В края на август страните сключиха окончателен договор за прехвърляне на акциите, след като през февруари т.г. беше подписан предварителен договор (рамково споразумение), се казва официалното съобщение на компанията.

„Кехлибар“ развива дейност от 1997 г. в областта на търговията, съхранението и преработката на маслодайни и зърнени култури в Северна Централна България и в Североизтока. Притежава и собствени силози.

За 2015 г. дружеството има 40 млн. лв. консолидирани приходи и 2,9 млн. лв. печалба. Година по-рано резултатите са били 33,5 млн. оборот и 2 млн. лв. чиста печалба. Досега „Кехлибар“ беше собственост на Илия Тодоров и сина му Светломир Тодоров.

„Агрия груп холдинг“ е сред големите играчи в земеделския сектор у нас. За първото полугодие на т.г. компанията има 52,8 млн. приходи, 1,77 млн. лв. печалба. и 227 млн. лв. активи.

Сделката подсигурява изпълнението на част от инвестиционната програма на холдинга в посока засилване на преработвателната и експортната ориентация, заявяват от „Агрия груп холдинг“.

Коментари: 0