Проектокабинетът на ИТН има готовност за оставка по всяко време

Тошко Йорданов очаква подкрепа от „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“

Проектокабинетът на ИТН има готовност за оставка по всяко време

Снимка: БТА

4373 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Ако този кабинет мине и започне да изпълнява тези приоритети и ако някоя политическа сила от тези, които искаме подкрепа спре да ни подкрепя, ще предоставим възможността някой друг да управлява. Това каза съпредседателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов пред журналисти при излизането от президентството, където кандидат-премиерът Пламен Николов получи първият проучвателен мандат.

Йорданов визира „Демократична България“ и „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, с които влязоха в конфронтация в последните дни.

„В парламента се надяваме да получим подкрепа за тези приоритети. Много държим на подкрепата на „Демократична България“ и „Мутрите“ („Изправи се.БГ! Ние идваме!“ – бел. ред.). Ако припознаят тези приоритети, които са общи, ще гласуват за този кабинет“, каза Йорданов.

А Пламен Николов обяви и петте важни приоритета за партията – Планът за възстановяване, преизчисляване на пенсиите „както трябва“, изпълняване на предизборните обещания за въвеждане на мажоритарна система и реформа на съдебната система.

Подкрепи Economic.bg