Прокуратурата ще проверява пешеходните пътеки

Обект на проверката ще бъде съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания

Прокуратурата ще проверява пешеходните пътеки
288 ~ 1 мин. четене
На 21 декември 2017 г. на съвместен брифинг в сградата на МВР главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Валентин Радев и Николай Нанков обявиха, че започва общонационална проверка на всички пешеходни пътеки.

Поводът за това са зачестилите случаи на пътно-транспортни произшествия. Проверката се възлага от прокуратурата на органите на МВР и на МРРБ и ще приключи до края на месец февруари 2018 г. Обект на проверката ще бъде съответствието на пешеходните пътеки с нормативните изисквания.

„Жертвите и пострадалите от катастрофи през последните седмици са повече, отколкото бихме могли да приемем със съзнанието, че такава е статистиката. Нито един загубен на пътя човешки живот не е просто елемент от една извадка, а е траур на семейство и загуба без еквивалент. На практика няма населено място и няма дом, който да не е засегнат по един или друг начин от това, което медиите наричат „война по пътищата“ , а тя е точно война. Недопустимо е ежедневно да продължават да се газят и убиват хора на пешеходни пътеки, често пъти и деца, убити от шофьори, които не спазват правила“, каза Цацаров.

"От началото на годината в населените места тежките катастрофи са 4038, загинали са 179 души. Извън тях са станали 2269 катастрофи, но са загинали над 400 човека", отчете вътрешният министър Валентин Радев.
Подкрепи Economic.bg