Прокуратурата започва проверка в „Автомагистрали“

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление от длъжностно лице в държавното дружество

Прокуратурата започва проверка в „Автомагистрали“

Снимка: Автомагистрали ЕАД

1260 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Софийска градска прокуратура се самосезира след доклада на Сметната палата, според който предишното правителство е превело 4 млрд. лв. на „Автомагистрали“ в нарушение на закона. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление от длъжностно лице в държавното дружество.

„В периода от 01.01.2016 г. до 31.12.2020 г. умишлено не били положени достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на възложената работа, от което последвали значителни щети за предприятието“, се казва в съобщението на прокуратурата.

Предстои да бъдат извършени всички възможни процесуално-следствени действия, а разследването е възложено на Национална следствена служба. Делото е взето и на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

На брифинг преди няколко дни служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Комитова заяви, че директорът на „Автомагистрали“ Стоян Беличев е в отпуск, но не стана ясно дали и той ще бъде освободен от поста си, както стана с шефа на АПИ Георги Терзийски.Подкрепи Economic.bg