PwC България обяви победителите в кампанията „Твоите 25 причини да избереш България“

Инициативата се проведе под патронажа на президента Румен Радев

PwC България обяви победителите в кампанията „Твоите 25 причини да избереш България“
2189 ~ 2 мин. четене

Водещата консултантска компания PwC България обяви днес победителите в кампанията “Твоите 25 причини да избереш България“, която се осъществи във връзка с 25 г. дейност на PwC у нас. Проектът се проведе под патронажа на Президента на Република България Румен Радев и в партньорство с 27 водещи компании. 

В конкурса за есе участие взеха близо 1300 български студенти от 127 университета у нас и в чужбина. За първи път днес бяха обявени и 25-те победители, които ще получат стипендия, стаж и менторство за успешно развитие в България. Отличените бяха наградени и поздравени лично от Президента на Република България Румен Радев.

„Не съм се излъгал като виждам колко млади хора има тук, както и колко много представители на бизнеса и изкуството оказват своята подкрепа. Точно в момент, в който всички сме загрижени как да направим така че младежите да останат в България. Това е една конкретна и ясна стъпка с голям обществен отзвук“, подчерта президентът Румен Радев по повод подкрепата си към проекта.  

Успешната кампания „Твоите 25 причини да избереш България“ ще прерасне в още по-мащабна инициатива, сподели Божидар Нейчев, управляващ съдружник в PwC България. През април ще се състои първият по рода си аукцион, на който ще бъдат представени уникални картини, събрали очертанията на ръцете на някои от най-успешните българи и обвързани по интересен начин с техните личности. Един от първите експонати в аукциона ще е картина с очертанието на ръката на Румен Радев и формулата E = mc², която лично Президентът дари на PwC за каузата.


По време на събитието бяха представени и резултати от проучването на PwC сред бизнес лидерите у нас. Резултатите показват рекордно ниво на оптимизъм и вяра в световния икономически растеж. 71% от бизнес лидерите са убедени в подобрението на глобалния икономически ръст и 57% от тях вярват, че през 2018 г. той ще се подобри. Очакванията им за ръст на собствените им компании обаче не са толкова позитивни, особено в средносрочен план, където прогнозите са по-умерени. За 84% от бизнес лидерите в България геополитическата несигурност  е заплаха номер едно. Опасността от кибер-заплахи и свързаните с човешките ресурси предизвикателства като наличност на ключови умения и промени в демографските характеристики на работната ръка, са другите заплахи, които заемат челно място в проучването. 

Подкрепи Economic.bg