\"Пясъчни приказки\" ще е темата на фестивала в Бургас през 2017 г.

За по-атрактивната визия на фигурите се залага на повече креативност и разчупено виждане на даден сюжет

\
5804 ~ 1 мин. четене

Тазгодишното десето юбилейно издание на пясъчния фестивал в Бургас тече с пълна сила, пише Kmeta.bg. През лято 2017 традиционното изложение на пясъчни фигури в морски ни град ще обедини най-доброто и интересното през годините. Темата му ще е "Пясъчни приказки", които ще "върнат" посетителите в съкровеното им детство, където времето е спряло и всичко е весело и безгрижно.

21 талантливи скулптори от цял свят, в това число 11 български творци ще бъдат автори на неповторимата приказна атмосфера, която ще завладее Морската градина това лято. За по-атрактивната визия на фигурите се залага на повече креативност и разчупено виждане на даден сюжет, за да може крайният образ да бъде достатъчно внушителен и интересен за публиката. Очаква се скулптурите са изваят с нова визия любими герои като Батман, Шрек, Пепеляшка, Йода, Смърфовете, Малкият принц и др.

Приказният град ще отвори врати в началото на юли и при хубаво време ще очаква своите гости до края на септември. Мястото е същото - парк "Езеро" до Конната база, а цените са без промяна - 1.50 лв. за пенсионери и ученици, 2.50 лв. групов билет, 3.50 лв. нормален билет и безплатен вход за деца до 7 год. и лица с увреждания.

В предишните издания на фестивала посетителите можеха да видят пясъчни образи на родни звезди - Кубрат Пулев, български владетели - хан Аспарух и хан Крум, музикални легенди -"Бийтълс", забележителни учени - Айнщайн, незабравими филми - "Star wars", любими детски приказки - "Мечо Пух" и "Цар Лъв" и др.

Подкрепи Economic.bg