Първи в Народното събрание са групите на „Демократична България“ и ИТН

„Има такъв народ“ съобщи, че има готовност да обяви състав на следващ проектокабинет

Първи в Народното събрание са групите на „Демократична България“ и ИТН

Снимка: Красимир Свраков

1732 ~ 1 мин. четене
Глория Христова Автор: Глория Христова

Групата на „Демократична България“ дойде организирано до Народното събрание. Няколко минути по-късно към сградата се отправиха и депутатите на „Има такъв народ“ (ИТН). Двете групи са първите, които прекрачиха прага на парламента преди старта на първото заседание на 46-ото Народно събрание.

Представители на ИТН обявиха, че имат готовност да представят нов проектокабинет, но не коментираха кога и как ще обявят новите предложения за премиер и министри.

Междувременно най-възрастният депутат Мика Зайкова от ИТН коментира, че според нея следващият премиер трябва да бъде млад и с енциклопедични знания. Той трябва да обединява програмите на протестните партии.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов съобщи, че няма предварителни уговорки за разговори с парламентарните групи за евентуална подкрепа на бъдещ кабинет. Иванов обяви, че председател на тяхната парламентарна група ще е именно той, а заместник – Владимир Панов.

Номинацията им за заместник – председател на Народното събрание е съпредседателят на групата Атанас Атанасов.

Към Народното събрание организирано се отправя и съставът на служебното правителство начело със служебния премиер Стефан Янев. 

Подкрепи Economic.bg