Работници ще опитат да саботират Amazon на Черния петък

Очакват се стачки в Италия, а протести вече има в Германия

Работници ще опитат да саботират Amazon на Черния петък

Работниците в основния хъб за дистрибуции на Amazon в Италия планират на утрешния Черен петък да проведат своята първа стачка някога, пише агенция Reuters, позовавайки се на информация от синдикати. Същевременно служителите в шест склада на компанията в Германия вече стачкуват.

Така недоволството на подчинените заплашва да провали един от най-натоварените дни за Amazon от годината. Както и останалата част от Европа, италианците през последните години приеха американската традиция за Черния петък – денят на големите намаления след Деня на благодарността.

Синдикатите, които стоят зад протестите на служителите на Amazon, разпространиха изявление, че над 500 служители от Пиаченца, Северна Италия, са се съгласили да стачкуват заради провал на преговори за получаване бонуси от компанията.

Работниците също така са решили да не осъществяват никакъв извънреден труд до 31 декември – пиковият период за онлайн търговеца, който по това време наема временни служители. Amazon дава постоянна работа на около 1600 души в обекта си в Пиаченца – първият, който построи в Италия.

Италианското поделение на Amazon представи изявление, че остава съсредоточено да гарантира навременни доставки за своите клиенти на Черния петък и през следващите дни. Компанията коментира, че заплатите, които плаща на служителите си, са сред най-високите в логистичния сектор и че също така осигурява някои предимства като лично медицинско осигуряване или пък пари за обучителни програми.

Коментари: 0