Разкриха колко печелят Иванка Тръмп и Джаред Къшнър

Дори като съветници на президента на САЩ, те имат значителни външни доходи

Разкриха колко печелят Иванка Тръмп и Джаред Къшнър

Снимка: Twitter

Иванка Тръмп и Джаред Къшнър са спечелили най-малко $82 млн. външни доходи през първата си година като неплатени старши съветници на президента на САЩ, съобщават американските медии.

Дъщерята и зетят на президента Тръмп продължават да инвестират много и да търгуват с недвижими имоти.

Иванка Тръмп съобщи, че е спечелила 3,9 милиона долара от дела си в Trump International Hotel и повече от 5 милиона долара от личната си марка.

Обявените доходи повдигат въпроси относно етиката в политиката и конфликтите на интереси, пише Би Би Си.
Данните бяха публикувани от Белия дом в понеделник.

Както Иванка Тръмп, така и Джаред Къшнър отстъпиха от ежедневните си роли в различните си компании, за да се присъединят към президентския екип, а президентският зет, който бе и предприемач на недвижими имоти, изтегли инвестициите си от някои проекти. Но и двамата запазиха значителни дялове в компании - Къшнър в недвижимите имоти, а Иванка - в марката си за дрехи и аксесоари.

Г-жа Тръмп е обявила и приходи от 2 млн. долара от организацията "Тръмп" и аванс от 289 хиляди долара за книгата й "Жени, които работят". Къшнър е обявил приходи от апартаментен комплекс в Ню Джърси за над $5 млн.

Активите на президентския зет за 2017 г. са били на стойност между 179 млн. до 735 млн. долара, а доходите на съпругата му възлизат на около 55,3 млн. до 75,6 млн. долара, според анализ на "Вашингтон пост".

Трудно е да се определи точният доход на двойката през миналата година, тъй като финансовите оповестявания показват само активи, доходи и пасиви в широк диапазон.
Коментари: 0