Рекордни продажби на Mercedes-Benz за 2019 г.

Компанията твърди, че запазва титлата на най-продаваната луксозна марка през миналата година

Рекордни продажби на Mercedes-Benz за 2019 г.

Снимка: Unsplash

Daimler заяви, че е продала 2,34 милиона леки автомобили Mercedes-Benz през 2019 г., деветата поредна година на рекордни продажби, поставяйки германския производител на автомобили в лидерско, положение за запазване на титлата на най-продаваната марка премиум автомобили.

Базираната в Щутгарт Daimler заяви, че запазва титлата на най-продаваната луксозна марка през миналата година, но конкурентната BMW все още не е дала разбивка на глобалните си продажби по марка, пише Ройтерс. Audi също ще публикува данни за продажбите в световен мащаб тази седмица.

Германският производител отчита рекорди на продажбите в Германия, Китай и Съединените щати благодарение на силното търсене на своите SUV автомобили и лимузини от висок клас.

От Mercedes-Benz заявиха, че продажбите са нараснали със 6,2% в Китай, където местните клиенти поръчват лимузина от най-високия клас на Mercedes-Benz S-Class със скорост над 700 автомобила на месец.

Като автомобилна група BMW, която притежава марките Mini и Rolls-Royce, миналата година продаде 2,52 милиона автомобила, като победи Daimler, която продаде 2,46 милиона автомобила Mercedes-Benz и Smart.
Коментари: 0