Ричард Брансън ще изнесе лекция в България

Ричард Брансън ще изнесе лекция в България
Милиардерът филантроп Ричард Брансън ще изнесе първата си лекция в България, научи Economic.bg. Основателят на конгломерата Virgin Group ще говори пред българска публика на 19 май. Събитието, което ще се проведе в Зала 1 на НДК, е замислено като дискусия, на която участниците могат да задават въпроси към британския милиардер, а той ще им отговаря.

Билетите за лекцията на Брансън вече са в продажба.  Най-евтините места в зала 1 са по 180 лв. За секторите, които са най-близо до сцената обаче ще се плаща по 500 лв. за пропуск.

bTV Media Group е медиен партньор на предстоящото посещение на бизнесмена.

А Брансън има какво да каже на публиката. Историята му е изключително колоритна, а начинанията му – вдъхновяващи. В неговия конгломерат влизат близо 400 компании, чиято дейност включва от издаване на музика до космически технологии.

Началото на бизнес начинанията му може да се проследи 50 години назад. През далечната 1968 г. Ричард Брансън решава да изкупува редки музикални плочи и да ги препродава. Първоначално той ги продава на багажника на колата си, като нарича начинанието си Virgin.

В началото на 2016 г. Virgin представи космическия си кораб Unity, а няколко месеца по-късно американските властите издадоха разрешително на компанията да транспортира пътници до границата на безтегловността (около 100 км над земната повърхност). Първият пътнически космически кораб може да превозва шестима пасажери и двама пилоти.
Коментари: 0