Ryanair обеща най-голямото намаление в историята си

Това ще стане само ако Великобритания остане в ЕС

Ryanair обеща най-голямото намаление в историята си

Нискотарифната авиокомпания Ryanair обеща най-голямото намаление в историята си, ако Великобритания остане в Европейския съюз след вота утре.

Изпълнителният директор Майкъл О'Лиъри заяви, че ако Великобритания гласува да остане, авиокомпанията ще пусне най-голямата разпродажба на билети за хората, които искат да посетят европейски дестинации.

О‘Лиъри коментира пред The Independent, че растежът на авиокомпанията нямало да бъде същият, ако не са били Европа, единният пазар на ЕС и дерегулацията. „Ниските цени на билетите достигнаха до вас благодарения на единния пазар“, заяви изпълнителният директор на авиокомпанията.

Той коментира още, че  поддръжниците на кампанията за Brexit, сред които са Борис Джонсън и Майкъл Гоув, искат да се върнат във времето, в което British Airways са искали цена от 800 паунда за билет. Тогава само богатите са си позволявали да летят.

Миналият месец Ryanair беше подложена на разследвана от полицията заради своята кампания „Brexit special” за оставането на Великобритания в ЕС. Чрез нея авиокомпанията обещаваше на британските граждани, че полетите им  ще струват 19,99 евро, ако дадав положителен вот на референдума.

О‘Лиъри отрече предположението, че условната оферта е нелегална и заяви, че тя важи след като референдумът е приключил. „Това не е подкуп, след като евтините билети ще важат за всички британски граждани“, допълни изпълнителният директор на Ryanair.

Коментари: 0