Сакскобургготски: Нямам интерес към президентския пост

Той не обмисля и завръщане в политиката

Сакскобургготски: Нямам интерес към президентския пост
3650 ~ 1 мин. четене

„Симеон II пое тежката задача като премиер, което наистина беше голямо предизвикателство, така че в момента не виждам специален интерес или влечение към другата функция”. Това заяви Симеон Сакскобургготски на въпрос дали би се кандидатирал за президент.

Той даде ексклузивно интервю за предаването "Тази сутрин" по bTV.

Най-накрая си започнах живота като държавен глава, така че не е последната ми амбиция. Такъв момент трябва да се прецени внимателно, но фактически това са ме учили голяма част от живота ми, именно да обединявам, а не да деля или да си правя личните комбинации и интриги в моя полза, коментира той

На въпрос дали мисли за завръщане в политиката, Сакскобургготски коментира, че ако бе поне с 15 години по-млад, може би би се замислил над тази идея.

Мит е, че Бойко Борисов ми е бил бодигард. Той беше собственик на компанията, която се грижеше за сигурността ми. Координираше и организираше охраната. Сега се чуваме рядко, сигурно е много зает, каза още бившият премиер.

За прословутите 800 дни той каза, че дори да не са били толкова, а 1000, са се постигнали много добри неща за този период.

Като комплимент за НДСВ той счита факта, че много от управленците днес са тръгнали точно от неговата партия.

Подкрепи Economic.bg