Самолетните резервации до Париж спаднаха с 27%

Резервациите за периода около Коледа изостават от миналогодишното ниво с 13%

Самолетните резервации до Париж спаднаха с 27%
112 ~ 1 мин. четене

Самолетните резервации до Париж, който е един от най-посещаваните градове в света, са паднали с над една четвърт през седмицата след атаките, при които загинаха 130 души, предаде Reuters. 
 
Резервациите до Париж от клиенти по целия свят са били с 27% по-ниски за периода 14 ноември - 21 ноември в сравнение със същата седмица през 2014 г. Tова сочат данни, предоставени от ForwardKeys, която изследва данните за пътувания в световен мащаб. 

падът на резервациите е предимно от туристи, а не бизнес пътувания или при тези, които пътуват, за да видят приятелите или семействата си", на мнение е главният изпълнителен директор Оливие Ягер. 
 
"Периодът на отмяна на заявени резервации приключино тенденциите при новите резервации все още не показват признаци на възстановяване", каза той в интервю преди данните да бъдат публикувани във вторник. "Това ще отнеме много месеци." 
 
Според агенцията резервациите за периода около Коледа изостават от миналогодишното ниво с 13%. 
 
Air France е претърпяла известно намаляване на трафика след атентатите, но е твърде рано да се определи колко точно е било това, коментира източник на компанията миналата седмица. 
 
Нискотарифният превозвач easyJet заяви във вторник, че има известен спад на търсенето на пътувания до Франция. 

Подкрепи Economic.bg