Samsung пуска нов сгъваем телефон въпреки фиаското с Galaxy Fold

Устройството ще се огъва по различен начин и ще се появи през 2020 г.

Samsung пуска нов сгъваем телефон въпреки фиаското с Galaxy Fold

Снимка: Samsung

2039 ~ 1 мин. четене
Samsung Electronics потвърди, че тази година пуска още един сгъваем смартфон, но с различен дизайн от дебютния Galaxy Fold и въпреки трудния му старт, предава CNBC. 

Сега компанията е фокусирана върху пускането на устройство с нов дизайн с подобрен и завършен дисплей и оптимизирано потребителско изживяване. Това стана ясно по време на обявяването на финансовия отчет за четвъртото тримесечие в четвъртък. 

Корейският гигант представи първия огъващ се Galaxy Fold миналата година. Първоначално устройството трябваше да се появи на пазара през април, но непосредствено преди това стана ясно, че има дефект с дисплея. Няколко месеца Samsung работи по отстраняването на проблема и го пусна през септември на цена от почти 2000 долара. 

Проблемите с продукта не обезкуражиха Samsung и към днешна дата компанията очевидно продължава да вярва в потенциала на огъващите се телефони. 

„Сгъваемият телефон всъщност отваря нова категория на супер премиум продукт“, коментират от Samsung, допълвайки: „вярваме, че сгъваемият телефон ще се превърне в основна категория в цялостния пазар на мобилни устройства“. 

Няма яснота за цената или дизайна на бъдещия огъващ се телефон. През октомври по време на своята конференция за разработчици компанията пусна видео с няколко различни концепции. Едната демонстрира отваряне, подобно на Galaxy Fold, а другата е тип „мида“. Около евентуалния нов тип сгъващ се телефон вече се тиражират всевъзможни слухове, нито един не е потвърден. 

Коментари: 0