Санкциите за ремонта на „Графа“ могат да достигнат над 6 млн. лв

Шефът на Столичния общински съвет обясни, че договорът е с възможно най-сериозни санкции

Санкциите за ремонта на „Графа“ могат да достигнат над 6 млн. лв
Глобите, които Столична община може да наложи на фирмата изпълнител на ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ и парка около църквата „Св, Седмочисленици“ могат да достигнат над 6 млн. лв. Това заяви председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков в студиото на bTV по повод на недоволството, което се изля през последната седмица относно качеството на ремонтите в централната градска част на София.

„При заложени толкова сериозни санкции е абсолютно несериозно да се твърди, че има заложени някакви договорки“, коментира Герджиков. Той обясни, че се радва на гражданския интерес, защото така в края на ремонта ще се видят реалните резултати и дали ще се наложи глобяване на фирмата изпълнител.

„Има време до края на март да се поправят всички неща и тогава ще ги гоним за всеки ден, за всеки квадратен метър, за всеки лев“, каза още шефът на СОС.

Ремонтът на столичната ул. „Граф Игнатиев“ продължава вече 5 месеца, а готовите й участъци вече предизвикаха възмущение у гражданите. Във Facebook се появиха снимки, запечатали „гениалните“ решения на фирмата изпълнител -„Джи Пи Груп“, нашумяла с разследването на сайта „Биволь“ за злоупотреба с евросредства. 
Коментари: 0