Сърбия търси авиокомпании, които да летят от Ниш до 12 европейски държави

Правителството пусна търг на стойност 5 млн. евро

Сърбия търси авиокомпании, които да летят от Ниш до 12 европейски държави
1244 ~ 1 мин. четене
Правителството на Сърбия обяви търг на стойност 5 млн. евро за субсидиране на авиокомпании, които да обслужват полети от летището „Константин Велики“ в Ниш до 12 европейски държави, информира министърът по инфраструктурата Зорана Михайлович.

„Открихме международен търг за въздушни превозвачи. Очакваме те да наддават за линиите, а маршрутите да се стартират от това лято“, коментира Михайлович във видеофайл, публикуван на интернет страницата на информационна агенция „Танюг“, пише SeeNews.

Миналата седмица кметът на Ниш Дарко Булатович заяви, че сръбското правителство е одобрило проект за субсидиране на въздушни услуги до 12 международни дестинации от летището в Ниш. Целта е да се осигури връзка с Нюрнберг, Хановер, Франкфурт, Гьотеборг, Болоня, Рим, Залцбург, Будапеща, Любляна и още няколко точки в Европа. Планът на правителството е полетите да стартират от 1 юли тази година и да продължат до юни 2023 г.

Освен това правителството ще субсидира полети от Ниш до черногорския Тиват три пъти седмично през летния сезон. През август миналата година сръбското правителство пое контрола върху летището в Ниш, за да се увеличат инвестициите в аеропорта.
Коментари: 0