ScaleFocus отваря нов развоен център в Бургас

Технологичната компания открива 60 нови работни места

ScaleFocus отваря нов развоен център в Бургас
1936 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българската технологична компания ScaleFocus отваря нов развоен център в Бургас. Това стана ясно след среща на Изпълнителния директор на компанията Пламен Цеков и кмета на Бургас Димитър Николов. 

До края на 2018 г. ScaleFocus ще открие 20 нови работни места в морския град, а до края на 2019 г. - още 40. Търсят се софтуерни инженери с разнороден опит и умения, както и лидер, който дългосрочно да оглави бургаското представителство. Новите служители ще работят с клиентите на фирмата от САЩ и Европа. 

Компанията планира да подпомогне местната ИТ общност в Бургас със знания и опит чрез периодични събития - технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които софтуерните инженери се запознаят с новостите в програмните езици и технологии. 

"Т индустрията може да задържи талантите в България", категоричен е Пламен Цеков. "Целта ни е да „внесем“ в България високотехнологични проекти от цял свят, а не обратното – да „изнесем“ извън България ИТ професионалисти", обобщава той.

От ScaleFocus са поканили своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.   

"Търсехме такова място за регионалния си център, на което да има истински ИТ таланти. И се спряхме на Бургас", пояснява Пламен Цеков.

От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.   

Бургас  е третият развоен център на ScaleFocus след София и Пловдив. Градът привлича все повече инвестиции на технологични компании с благоприятната си бизнес среда. 

През 2019 г. ScaleFocus ще инвестира в още един регионален развоен център в България.

Коментари: 0