Северна Корея може да удари САЩ, смятат държавни представители

Последният тест на междуконтинентална ракета е доказала способността на Пхенян да достигне американските щати

Северна Корея може да удари САЩ, смятат държавни представители
Последният тест на междуконтинентална балистична ракета от страна на Северна Корея показа, че Пхенят може да достигне голяма част от континенталните щати. Това са казали пред Reuters представители на държавната администрация на САЩ. Неназованите източници са казали още, че нарастващата ядрена заплаха може да окаже натиск върху администрацията на президента Доналд Тръмп да отговори по някакъв начин.

Северна Корея заяви в събота, че е провела още един успешен тест на междуконтинентална балистична ракета, който доказва способността й да удари континенталната част на Америка.

Лидерът на тоталитарната държава наблюдаваше в петък вечерта ракетния тест и го нарече "строго предупреждение", че САЩ няма да са в безопасност, ако се опитат да атакуват Северна Корея.

Двама служители на американското разузнаване обаче заявиха в понеделник, че той иска да разработи балистична ракета с далечен обсег и с възможност да носи ядрено оръжие, за да възпре всяка атака срещу неговата страна и да получи международна легитимност, а не да атакува Съединените щати или техните съюзници. Директното противопоставяне срещу Америка би било самоубийствен акт за Ким Чен Ун, и той го знае, смятат експертите.

Пентагонът отказа да коментира оценката на САЩ за изстрелването на ракетите, въпреки че призна, че последният тест представлява най-дългият полет на някоя севернокорейска ракета.
Коментари: 0