Северна Корея разпространи кадри на предполагаем план за убийството на Ким Чен Ун

Властите в КНДР твърдят, че заговорът е между Сеул и Вашингтон

Северна Корея разпространи кадри на предполагаем план за убийството на Ким Чен Ун
3398 ~ 1 мин. четене
Властите в Северна Корея разпространиха кадри, за които твърдят, че са в подкрепа на твърдението за предполагаем заговор между Южна Корея и Съединените щати за убийството на севернокорейския лидер Ким Чен Ун чрез биохимично вещество. 

В  началото на май от Пхенян заявиха, че терористична групировка, подкрепяна от Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) и това на Южна Корея планират убийството на Ким Чен Ун чрез биохимично вещество. 

В кадрите се вижда мъж, за който се твърди, че е терорист. Неговото лице във видеото не се вижда и е замъглено. Той заявява, че е бил измамен и въвлечен в плана на Сеул и Вашингтон. 

Междувременно лидерът на Северна Корея заяви вчера, че страната става "водеща ракетна сила в Азия". Той призова за създаване на повече мощни оръжейни системи, за да затвърди КНДР "позицията си на непобедима социалистическа държава". 

Говорител на севернокорейското външно министерство заяви, че Пхенян ще продължи да увеличава ядрения си потенциал за възпиране в отговор на натиска на САЩ след изстрелването на "Хвасон 12". 
Подкрепи Economic.bg