Щатската AT&T навлиза в Мексико

Американският телеком купува местния оператор Iusacell за 2.5 милиарда долара

Щатската AT&T навлиза в Мексико
220 ~ 1 мин. четене

Американският мобилен оператор AT&T ще навлезе на мексиканския пазар по доста впечатляващ начин, след като закупи местния оператор Iusacell за 2.5 милиарда долара.

Сделката е поредната придобивка за AT&T, с която гигантът иска да се разшири както географски, така и по отношение на бизнес модела си.

Тя влиза в историята и по още една причина - това е първият път, когато американски мобилен оператор ще предлага услуги извън Съединените щати, съобщава kaldata.com.

Закупуването на Iusacell дава на AT&T още 8.6 милиона абонати, като самият мексикански оператор предлага различни услуги на 70% от населението на страната. Освен това, и дори още по-важно, сделката осигурява на AT&T нов източник на растеж.

AT&T е на път да вземе и компанията за ТВ услуги DirecTV в сделка на стойност до 48.5 милиарда долара и когато това стане, компанията ще получи и нейния национален бизнес със сателитна телевизия.

"Iusacell ни дава уникалната възможност да създадем първата в историята северноамериканска общност за мобилни услуги, покриваща над 400 милиона клиенти в две държави", казва изпълнителният директор на АT&T Рандъл Стивънсън.

"Няма да има значение на кого се обаждате и в коя държава - всичко ще бъде една мрежа и едни клиенти".

Ръководената от него компания се надява да приключи сделката в началото на 2015 г. 

Подкрепи Economic.bg