Ще можем да набираме телефонен номер през търсачката на Google

Компанията вече предлага тази опция, но само за реклами

Ще можем да набираме телефонен номер през търсачката на Google

Избирането на телефонен номер съвсем скоро ще бъде още по-лесно. Google разработва технология, която ни позволява да набираме номер директно от „органичните резултати от търсенето”.

Под тези резултати се има предвид оцветените в синьо линкове, които ни излизат в търсачката Google, когато напишем дадена дума.

SearchEngineLand са публикували на сайта си скрийншотове от смартфон, на които ясно се вижда, че под трите основни компонента на органичния резултат – името на сайта, URL адреса и краткото описание – се вижда и номер придружен от икона на телефонна слушалка. Натискането на тази най-долна част ще води до изходящо обаждане, пише Digital.bg.

 

Създаването на подобна технология едва ли е било трудно за интернет-гиганта. Компанията вече предлага тази опция, но единствено в онези резултати изобразени в Chrome като реклами. Ако въпросната технология бъде използвана, това ще е хубав жест към онези бизнеси, които не са платили на Google да ги рекламират – потребителите ще могат директно да набират номера им, без дори да влизат в страницата им.

Коментари: 0