Ще привличаме туристи с легенди за всеки град

Целта е да се създаде усещането за миналото на българския народ

Ще привличаме туристи с легенди за всеки град

Работи се по проект за извеждане на най-важните легенди във всеки български град. Това каза пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова. По този начин ще се създаде усещане за миналото на българския народ и нашите традиции.

Ангелкова припомни, че Министерството на туризма е заложило на културно историческия туризъм от самото си създаване, затова са създадени тези културно-исторически дестинации. По думите й, Варна заема ключово място в две от тях, като едната е Морските крепости на България по цялото Черноморие, а другите са столицата и градовете на българските царе и патриарси.

„Със сигурност само от имената можем да съдим, че Варна трябва да заема своето достойно място със всичко, което видяхме, и това е една много малка част от цялата палитра-култура и история, която града има”, коментира Николина Ангелкова. Тя посочи, че ще бъде трудно да се избере само една легенда за Варна, тъй като за града има много.

Министърът на туризма посочи още, че многобройните туристи, които се очакват за летен туризъм ще имат възможността за допълнителни атракции. „Това е нещо, което на нас ни липсваше до момента в предлагането на целия туристически продукт”, отбеляза още Ангелкова, цитирана от Фокус. Министърът коментира още, че именно това кара всички, да се запознаят с това какво е било преди, какво са правили предците им и какво се е случвало по земите в България. 

Коментари: 0