Siemens съкращава 6900 работни места по света

Те са предимно в Германия и САЩ

Siemens съкращава 6900 работни места по света

Снимка: Siemens

Siemens съкращава 6900 работни места, предимно в Германия и САЩ. Повечето от тях са в поделението за турбини и услуги за компаниите, добиващи петрол и газ.

Германският индустриален гигант обяви, че съкращенията се налагат заради повишената конкуренция на енергията от възобновяеми източници, съобщава CNN Money.

"Производството на електроенергия преживява тежки времена", обясни Лиза Дейвис, член на борда на Siemens. "Възобновяемите енергийни източници поставят други форми на производство на електроенергия под нарастващ натиск."

Друго поделение на Siemens, осигуряващо големи електрически двигатели и генератори на минни компании, производители на стомана и корабостроители, също ще съкрати някои работни места.

Съкращенията възлизат на близо 2% от глобалната работна сила на Siemens, която има повече от 370 000 служители по света. 

Около половината от съкращенията сега ще са в Германия. В САЩ ще бъдат загубени 1800 работни места чрез консолидирането на производствените мощности и административните функции.

Компанията заяви, че в момента има 3200 отворени позиции и се надява да прехвърли засегнатите работници в тези работни места, когато е възможно.

Съобщението за намаляване на работните места идва дни след като стана ясно, че контролираният контролираната от Siemens в Испания - Siemens Gamesa - обяви, че ще съкрати 6000 работни места, или около 22% от работната сила.
Коментари: 0