Сирийската армия освободи изцяло провинция Алепо от „Ислямска държава”

Бъдещото освобождаване на град Деир-ез-Зор се очаква да е пълният разгром на групировката в Сирия

Сирийската армия освободи изцяло провинция Алепо от „Ислямска държава”

Сирийската провинция Алепо е напълно освободена от контрола на терористичната групировка „Ислямска държава”. Това заяви началникът на главното оперативно управление на Генералния щаб на руските сили Сергей Рудской, цитиран от агенция „РИА Новости”.

„През последния месец в Сирийската арабска република се случиха коренни промени. Правителствените войски (на Дамаск – б.р.) с подкрепата на въздушните сили на Русия постигнаха сериозни успехи и нанесоха съществено поражение на групировката „Ислямска държава” в централната част на Сирия. Провинция Алепо е освободена напълно от терористите”, каза Рудской.

Той подчерта, че от екстремистите са освободени общо 50 населени места и над 2.7 хил. квадратни километра сирийска територия.

Освен това в района на град Акербат сирийските военни са успели да обградят голяма група терористи и се очаква скоро градът да бъде освободен. Не на последно място сирийските войски са поели контрола над стратегически важния населен пункт Ал-Сукна и продължават с настъплението си срещу град Деир-ез-Зор. Рудской отбелязва, че с освобождаването на Деир-ез-Зор ще бъдат напълно разгромени основните сили на „Ислямска държава” в Сирия.

Коментари: 0