Skoda се колебае между България и Турция за нов завод

Автопроизводителят взима предвид нивото на безработица

Skoda се колебае между България и Турция за нов завод
Поради ръст в продажбите и необходимостта да увеличи производствения си капацитет Skoda обмисля вариант да изгради нов завод в Югоизточна Европа. Решението за мястото на новото производство ще бъде взето другата седмица, а според германското издание Handelsblatt основните възможни локации са България и Турция.

Въпреки че централата на компанията е в Чехия, автопроизводителят вероятно няма да избере страната за новата си фабрика, тъй като там безработицата е много ниска и трудно ще се намери работна ръка. Именно затова дъщерната на Volkswagen компания обмисля да отиде повече към Изтока и се колебае между България и Турция, пише германското издание Handelsblatt.

Зад желанието на Skoda да увеличава производството си стои именно Volkwagen. Поради ръста в продажбите компанията майка иска да увеличи годишното производство на автомобили Skoda от 800 хил. на 1 млн. бройки. Засега обаче нито една от двете фирми не коментира и съответно не потвърждава информацията.

Засега германският автомобилен гигант обмисля да използва производствени мощности в германския град Емден, но това е в краткосрочен план. Именно затова Volkswagen сега обмисля съвсем ново решение как и къде да увеличи производството си.
Коментари: 0