След 19 дни като зам.-министър Славея Стоянова напусна МОСВ

След 19 дни като зам.-министър Славея Стоянова напусна МОСВ

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Славея Стоянова. Освобождаването на Стоянова от поста е по нейно желание, съобщават от министерския съвет.

Тя беше назначена от Борисов на 1 юни, като застана на мястото на арестувания Красимир Живков. За тези по-малко от 3 седмици тя отговаряше за управлението на отпадъците във ведомството на Емил Димитров. Тя беше и единственият му заместник.

Не се съобщава дали ще се върне като директор на дирекция „Управление на отпадъците и опазване на почвите“ в МОСВ, където работеше от 2015 г.

Когато беше назначена за зам.-министър, Емил Димитров заяви, че тя не е политическо лице, а човек от системата, която в последните месеци помогнала за спирането на ТЕЦ-ове и ВЕЦ-ове.

"Всички данни към прокуратурата е изготвила Славея Стоянова. Тя помогна за подготвянето на документите за италианските боклуци, складирани на пристанищата във Варна и Бургас. Тя беше единствената, която можеше да заеме този пост. Аз я предупредих, че от утре животът ѝ няма да е същият и ще чуе за себе неща, които не е предполагала, че ще чуе", каза тогава Димитров.

Коментари: 0